Terug naar overzicht

1967 VW 1600A Type 3 Ponton, overzichtelijk project!

Marge € 4.995,-

€ 4.995,- Marge

74.463 KM Tellerstand
Onbekend Transmissie
1967 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 1967 Onbekend 74.463 KM
Verzekeringen vergelijken
Deel deze advertentie:

Specificaties

Kenteken
NL
AR4173
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 15-05-2012
Datum eerste toelating (internationaal) 20-01-1967
Tellerstand 74.463 KM
Kleur Rood
Aantal zitplaatsen 5
Gewicht 857 kg
Motorrijtuigenbelasting Vrijgesteld

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1600 cc
Vermogen 48 kW / 65 PK

BeschrijvingWegens wijziging van plannen biedt ik deze leuke 1967 Volkswagen Ponton 1600A (spaar uitvoering) aan. Ik heb de auto in 2012 gekocht, een poos gereden en vervolgens rijdend in de stalling gezet en een soort van barnfind laten worden.
Motor is los, maar ligt naast de auto momenteel. Ik zou beginnen met een grote service, maar een andere auto kwam op mijn pad en vraagt nu de aandacht. Zodoende heb ik besloten toch maar afscheid te nemen na al die tijd.
Het betreft een mooie harde auto. De buitenkant is ruw, voorschermen zijn slecht bijvoorbeeld, maar de koets is erg mooi. Een klein plekje in de rechter dorpel, maar verder is er weinig tot niets te vinden. Voor de bodem geld hetzelfde, enige vliegroest vind je altijd, maar deze verkeert echt in een heel mooie harde staat. De originele kleur Granadarot is in diverse tinten vindbaar op de buitenkant, evenals de nodige gebruikerssporen. Je mag het tegenwoordig ook gewoon heel hip patina noemen, dat is dan weer supervet natuurlijk. Verder heeft een eerdere eigenaar eens een spiegelgat op de deur dicht gemaakt. De originele achterklep is er nog bij. Momenteel is er een nos exemplaar gemonteerd.
Zoals gezegd is de motor los. Deze zal even een uitgebreide service kunnen gebruiken na alle jaren van stilstand.
Voor de verdere technische staat geld hetzelfde. Vooras is destijds voorzien van nieuwe remschijven en blokken, nieuwe schokbrekers, kogels e.d., remleidingen e.d., maar het geheel moet uiteraard wel even nagelopen worden alvorens de weg op te gaan.
Het interieur verkeert in een heel aardige staat. De originele stof is wel erg dun op plekken en zou ik persoonlijk niet als heel geschikt achten om intensief te gebruiken. Helaas hebben muizen een gat in de verder keurige hemel gemaakt. Alles is gelukkig wel compleet en in het algemeen netjes. De auto is compleet, ook de model en bouwjaar specifieke details zijn nog aanwezig, zoals meegespoten tochtramen, smalle armsteunen, stuur zonder claxonring, de bekleding, org. raamslingers enzovoorts. Origineel 12 volt en binnenvuller in spaar uitvoering, zo zie je ze niet vaak.
Al met al een zeer mooie harde auto met een ruige uitstraling. Met relatief weinig werk op de weg te helpen en een superdikke cruiser van te maken! Leuk en overzichtelijk project, waar je deze zomer nog mee kunt rijden als je dat zou willen, of gewoon een heel erg mooie basis voor een goede restauratie. Heb je interesse of vragen (ik ben vast een en ander vergeten)? Neem dan contact op via 0615944740. Inruil en transport mogelijk.

Mogelijk gemaakt door Mobilox