Terug naar overzicht

1967 VW 1600A Type 3 Ponton, overzichtelijk project!

Marge € 4.995,-

€ 4.995,- Marge

74.463 KM Tellerstand
Onbekend Transmissie
1967 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 1967 Onbekend 74.463 KM
Verzekeringen vergelijken
Deel deze advertentie:

Specificaties

Kenteken
NL
AR4173
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 15-05-2012
Datum eerste toelating (internationaal) 20-01-1967
Tellerstand 74.463 KM
Kleur Rood
Aantal zitplaatsen 5
Gewicht 857 kg
Motorrijtuigenbelasting Vrijgesteld

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1600 cc
Vermogen 48 kW / 65 PK

BeschrijvingWegens wijziging van plannen biedt ik deze leuke 1967 Volkswagen Ponton 1600A (spaar uitvoering) aan. Ik heb de auto in 2012 gekocht, een poos gereden en vervolgens rijdend in de stalling gezet. Voorjaar 2023 heb ik de auto uit de slaap gehaald met de bedoeling deze weer op de weg te zetten. Een ander project kwam tegelijkertijd op mijn pad en heeft mijn voorkeur gekregen, waardoor ik toch besloten heb nu afscheid te nemen.
Om deze reden ligt de motor nu naast de wagen. Deze is afgelopen voorjaar gedemonteerd om groot onderhoud uit te kunnen voeren en het motorplaatwerk op te frissen. De auto is rijdend weggezet en de motor is los, maar na 10 jaar stalling logischerwijs aan grondige service toe.
Voor de verdere technische staat geld hetzelfde. Vooras is destijds voorzien van nieuwe remschijven en blokken, nieuwe schokbrekers, kogels e.d., remleidingen e.d., maar het geheel moet uiteraard wel even nagelopen worden alvorens de weg op te gaan.
Cosmetisch is deze Ponton wellicht niet moeders mooiste, zie haar als een ruwe diamant. Het lakwerk is in het verleden eens over gedaan en toont het schitterende originele Granadarot in diverse tinten en je vind wel wat plekken en gebruikerssporen. Gelukkig gaat er achter deze ruige uitstraling een hele knappe koets schuil. De meeste slechte zaken zijn schroefbaar, zoals spatborden e.d. en geen noodzaak. De koets zelf heeft een klein lasplekje in de rechterdorpel en is verder mooi hard. De bodem van deze auto verkeert in een zeer mooie staat! Verder heeft de eigenaar voor mij het spiegelgat in de deur dicht gemaakt en de montagegaatjes voor de kentekenverlichting achter. De huidige achterklep is een nos exemplaar, de originele rode is nog aanwezig.
Het interieur verkeert in een heel aardige staat. De originele stof is wel erg dun op plekken en zou ik persoonlijk niet als heel geschikt achten om intensief te gebruiken. Helaas hebben muizen een gat in de verder keurige hemel gemaakt. Alles is gelukkig wel compleet en in het algemeen netjes. De auto is compleet, ook de model en bouwjaar specifieke details zijn nog aanwezig, zoals meegespoten tochtramen, smalle armsteunen, stuur zonder claxonring, de bekleding, org. raamslingers enzovoorts. Origineel 12 volt en binnenvuller in spaar uitvoering, zo zie je ze niet vaak.
Al met al een zeer mooie harde auto met een ruige uitstraling. Met relatief weinig werk op de weg te helpen en een superdikke cruiser van te maken! Leuk en overzichtelijk winterproject. Heb je interesse of vragen (ik ben vast een en ander vergeten)? Neem dan contact op via 0615944740. Inruil en transport mogelijk.

Mogelijk gemaakt door Mobilox